Tüp Bebek Tedavi Nasıl Yapılır?
Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan aileler için tıbbın olanakları oldukça arttı. Birçok tedavi yöntemi bulunmasına rağmen tüp bebek yöntemi hale en çok tercih edilen tedavi yöntemi.
Gerekçesi ise gebelik şansının oldukça yüksek olmasıdır. Tüp bebek yöntemi basit olarak anne ve baba adayından alınan üreme hücrelerinin vücut dışında döllenmesini sağlama işlemidir. Sonrasında oluşan embriyo tekrar rahime yerleştirilir.
Tüp Bebek Beş Aşamalı Bir Tedavidir
İlk tüp bebek İngiltere’de 1978 yılında doğdu. Yumurtalarında ve kanallarında sorun olan, cerrahi müdahaleye maruz kalan, enfeksiyona yakalanan bunun sonucunda tüplerinde ve kanallarında hasar oluşan kadınlar için uygulanan tüp bebek yöntemi sonrasında kısırlık yaşayan kişilerde uygulanmaya başlandı ve bu hastalarda da olumlu sonuçlar ortaya çıktı. Tüp bebek yöntemi beş aşamalı bir tedavidir.
İlk aşama anne ve baba adayı ile görüşerek uygun tedavi biçimini bulmaktır. İkinci aşama ise yumurtaların hormon iğneleri vasıtasıyla uyarılmasıdır. Uyarılan bu yumurtaların belli bir olgunluğa eriştiklerinde toplanması ise üçüncü aşamayı oluşturur. Dördüncü aşamada yumurta laboratuar ortamında döllenerek embriyo oluşumu sağlanır. Beşinci ve son aşamada embriyo rahime yerleştirilerek gebelik doğal sürecine bırakılır. Tüp bebek tedavisinde doktor kontrolleri çok önemli olup asla ihmal edilmemeli ve doktorun tavsiyelerine kesinlikle uyulmalıdır.