İsilik Nasıl Tedavi Edilir?
Daha çok yaz aylarından ortaya çıkan isilik, ter kanallarının tıkanması sonucunda ciltte meydana gelen kırmızı lekelerdir. Vücutta bazı kabarcıklara neden olan bu soru zaman zaman deri döküntülerine de neden olabilir. Genellikle çocuklarda rastlanılan isilik rahatsızlığı 2 çeşitte ortaya çıkar. Birincisi küçük su baloncukları şeklinde diğeri ise su toplayan kırmızı bir görüntüdür. Yüksek kaşıntılara neden olan isilik yeni doğmuş bebeklerin hemen hepsinde görülebilir.
Kollarda, göbek ve göğüs bölgelerinde veya iç çamaşırın değdiği yerlerde görülebilir. Bebeklerin alın, göz kapağı, burun ve diz kapağı gibi bölgelerinde sık rastlanır. Üç dört günde kaybolan isilik hafif şekilde seyrediyorsa tedaviye gerek kalmaz. Ancak su topladığı için rahatsız verici bir durum oluşturmuşsa doktor önerisinde verilen kremler ve losyonlar kullanılmalıdır.
Ayrıca isilikten korunmak için özellikle yaz aylarında terlemeyi önlen pamuklu kıyafetler giyilmesi gerekir. Sık aralıklarla ılık duş alınması terlemeyi önleyeceği için isilik oluşumuna da engel olacaktır. Vücutta yanma olursa serinletici krem ve bebek kolonyaları tercih edilebilir.