Gebelik Maskesi
Mucizevi 9 ayın bize kattığı güzellikler yanında maalesef ki geçici süreyle ortaya çıkan problemler de mevcut. Bunlardan bir tanesi ve en çok görüleni ise gebelik maskesi. Genellikle hamileliğin 5. Ayından sonra daha sık görülen ciltteki pigmentasyon artışı ile ortaya çıkıyor. Tıp dilindeki adı Chloasma olan bu pigmentasyon artışı hamilelik sırasında artan melanotropin maddesi sebebiyle meydana gelen bir cilt rahatsızlığı.
Hamilelik sırasında her 10 kadından 6 sında meydana gelen gebelik maskesi, ciltte özellikle alın, burun ve yanaklarda renk koyulaşmasına sebep oluyor. Nadir de olsa vücudun diğer bölümlerinde de görülebiliyor. Salgılanan hormonlar ve azalan melantropin maddesi nedeniyle doğum sonrası genellikle kaybolan lekeler, bazı kadınlar da doğum sonrası da kalabiliyor. Bu nedenle alınması gereken bazı önlemler mevcut.
Gebelik Maskesi İçin Önlem Alın
Güneş ışınları ciltteki bu geçici rahatsızlığı kalıcı hale getiren en zararlı etkenlerden biri. Bu nedenle her gün dışarı çıkmadan muhakkak en az 30 faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılmalı.
Özellikle gebelik döneminde ağır makyajlardan kaçınılmalı ve içeriğini bilmediğiniz, kalitesinden şüphe duyduğunuz kozmetik ürünlerini kullanmamalısınız.
Yeşil sebzeler, kepekli besinler vücudunuzda bulunan folik asit miktarını arttıracaktır. Bu nedenle bu tarz beslenmeye özen gösterin.