Bebeğin Ağlamasına Müdahale Yöntemleri Nelerdir?
Bebeğin ağlama nöbetlerinde hemen kucaklamanın doğru olduğu ya da yanlış olduğu ile ilgili birçok bilgiye rastlarsınız. Bu deneyimli kişilerce farklı yorumlar ışığında yapılan pratikte kazanılmış deneyimler ile size ulaşır.
Bebeğin anne babaya olan bağımlılığının yanında onun yeni tanışmış olduğu dünya da kendi kendisini sakinleştirme becerisini kazanması, ihtiyaçlarının karşılanması için beklemeyi öğrenmesi sosyo duygusal gelişimi açısından önemlidir. Sağlıklı bebek gelişiminde hedeflenen bağımlılıktan kurtaran uygulamalar ile bu ağlama nöbetlerini azaltma ve onun gelişimine destek olmayı sağlayabilirsiniz.
Ağlama Nöbetlerinde Sakinleştirme Yöntemleri
Bebeğiniz ağlarken sadece sizi istemiş olabilir. Bunu anlamak için yaklaşık 15 ile 30 cm arasında yaklaşarak yüzünüzü gösterin.
Bakışları size yöneldiğinde sakin ve yumuşak bir dil ile onunla konuşun.
Gaz sancısı sebebi ile ağlayan bebeklerin karın bölgesi hassas olur. Karın bölgesine elinizi yumuşak dokunuşlar ile koyun. Eğer gaz sebebi ile ağlama var ise bacaklarını yukarı çekecektir.
Bebeğinizin ağlaması kendi elinden korkarak da yaşanabilir. Kol ve bacaklarını bir battaniye ile çok sıkı olmamak kaydı ile sarın.
Bu uygulamaların yanıt vermediği durumlarda ya da gaz sancısının kesinleştiği durumlarda bebeğinizi kucağınıza alın.