Bebek Neden Dişlerini Gıcırdatır?
Yetişkin insanlarda da olduğu gibi bebeklerde de diş gıcırdatması yaygın olarak yaşanabiliyor. Bebeklerin dişlerini gıcırdattığı dönemlerde ebeveynler bu duruma dikkatli yaklaşmalıdır. İlerleyen yaşlarda diş gıcırdatması yüzünden diş ve çene bölgesinde kalıcı hasarlar meydana gelebilir.
Bebeklerin diş yapısı, diş gıcırtmasının sebepleri arasındadır. Doğuştan yamuk bir biçimde çıkan ya da hatalı diş tedavileri sonucunda şekil bozukluğu meydana gelen dişler bebeklerin dişlerini gıcırdatmasına yol açmaktadır.
Diş Gıcırdatması Hastalık Belirtisi mi?
Bağırsaklarda problem olan bebekler beyinden yanlış alarm olarak sindirim işlemlerini başlatabiliyorlar. Bu durum sonucunda ise tükürük salgılanması artıyor. Bu ise bebeklerin dişlerini gıcırdatmasına sebep oluyor. Aynı zamanda sinüzit problemi olan bebeklerde de geniz bölgesinde akıntı olduğu için diş gıcırdatması sorunu ortaya çıkabiliyor.
Bebeğiniz dişlerini sürekli gıcırdatıyorsa bunun sebebi kendisini huzursuz ve rahatsız hissetmesi de olabilir. Psikolojik bir reaksiyon olarak bebeğiniz kendisini huzursuz hissettiği anlarda dişlerini gıcırdatmaya başlayabilir. Bu tür durumlarda bebeğinizi farklı bir ortama geçirerek rahatlatmaya çalışmalısınız. Diş gıcırdatması sağlıklı bir davranış olmadığı için bu durumu bu şekilde çözebilirsiniz.